logo

Waarom een massage?

We worden ons steeds meer bewust van het belang dat we ons lichaam en onze geest goed moeten verzorgen. Belangrijk is een goede balans tussen spanning en ontspanning. Een massage is een manier om spanning effectief af te bouwen en het natuurlijke herstelproces van je lichaam te bevorderen. Een massage helpt om met je gedachten in het hier & nu te komen en te blijven en zo meer een ontspannen gevoel te krijgen.Ontspanning massage Weert
 
Een massage is een mooi moment om jezelf aandacht te geven, te verwennen en jezelf weer even in de pauzestand te zetten. Jezelf 'me-time' te gunnen.
 
Er is wereldwijd veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar het effect van massages. Hieruit komt naar voren dat door een massage:
•de spieren ontspannen en de bloedcirculatie verbetert
•de genezing van weefsel wordt geactiveerd
•de huid wordt geprikkeld om zo voedingsstoffen en vitamine D op te nemen
•het immuunsysteem verbetert door de toename van lymfocyten
•het hormoon cortisol afneemt (een hormoon dat vrijkomt als reactie op stress)
•het hormoon oxytocine toeneemt (een hormoon dat een gevoel van veiligheid en verbondenheid geeft)
het maakt je beter bestand tegen stress en laat het lichaam sneller tot rust komen.
•psychische klachten als onrust en stress afnemen.
 
Massage is aanraken en aanraken is een biologische basisbehoefte. Het laat de energie beter stromen en je lichaam komt tot rust. Je wordt bewust van je lijf en alle informatie die daar ligt opgeslagen. Door hier bewust van te worden, ontstaat er meer balans in jou als persoon en ga jij uiteindelijk met meer aandacht, minder gestresst, energieker, gelukkiger en geïnspireerder leven.
 
Kortom, genoeg redenen om niet langer te twijfelen en eens komen te ervaren wat een massage voor jou kan betekenen.
Ga naar boven