logo

Wat is yoga?
‘Yoga zoekt evenwicht tussen lichaam en geest’
Hatha yoga is een tak van yoga die bestaat uit een systeem van houdingen om beheersing te krijgen over de geest en vooral het lichaam. Het is een fysieke yogavariant die voor het grootste gedeelte bestaat uit de beoefening van lichaamshoudingen (asana’s) en ademhalingstechnieken (pranayama). Meditatie is een belangrijke afronding om de eenheid tussen lichaam en geest te voelen. In het Westen is hatha yoga vooral een populair middel om te onthaasten of stress te verminderen. Daarnaast wordt aan de technieken ook een gunstig effect toegeschreven op het zenuwstelsel, de klieren en andere belangrijke organen. Ook treedt er in het algemeen een versoepeling van het lichaam op. Het doel van hatha yoga in het Westen is daarom vooral het bevorderen van de gezondheid en het welbevinden.

De yogalessen bestaan uit een aantal vaste elementen. De les wordt begonnen met losmaakoefeningen waardoor we de aandacht op het lichaam richten. Daarop volgen oefeningen om de ademhaling te verdiepen. Deze werken kalmerend op lichaam en geest. Dan volgen de yogahoudingen die staand, zittend en liggend worden uitgevoerd. De les wordt afgesloten met een bewuste ontspanningsoefening. Dit alles wordt op een prettige, ongedwongen manier aangeleerd en naar eigen kunnen uitgevoerd.

Praktisch
Zorg voor geschikte kleding en een niet te volle maag. Er zijn matjes, kussentjes en dekens aanwezig. Je mag je eigen handdoek/matje of deken uiteraard meenemen, als je dat fijn vindt.
 
Waar?
De lessen vinden plaats in de sportzaal van Basisschool Sint Jozef,
Herenvennenweg 2,
6006 SW Weert

Lestijden:
Maandag van 20.00 uur tot 21.15 uur
Donderdag van 19.30 uur tot 20.45 uur

Kosten
10 rittenkaart € 80,00
5 rittenkaart € 45,00
Losse les: € 10,00

Neem gerust contact met mij op voor een vrijblijvende kennismakingsles. Dit kan via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of per telefoon via: 06-43050645.

Yoga Stuido de Eik Weert

Ga naar boven